2016. május 30., hétfő

Most már tényleg mindjárt indulunk - 2016

Tavaly kb annyiban maradtunk, hogy most ne oda. Aztán valahogy most mégis ott tartunk, hogy július 12-re lefoglalva a nápolyi repülőjegy, utána a Brindisi, majd onnan a Vlorába menő kompot néztük ki.



Onnan mindenféle lehet még: például Mesopotam  ,


ez ugyan egy kicsit messze van, és maga a látnivaló elég kicsi, de az vonzó, hogy átmegy Tepelenén. Egy google fordítás szerint ez a következők miatt érdekes:

"5. Dragoti / Tepelene Dragoti egy falu a kerület Tepelena. Ez is része az önkormányzat a kerület központjában. Található, a déli oldalán a Mount Shëndëlli, korlátozza Beçisht falu (a szülőhelye Ali pasa) és Mezhgoran falu. Vjosa folyó nedves láb és völgyek szélén védi őt a hideg északi szél. A falu jellemzi speciális mikroklímával és a környező terület is növekszik citrus. A stratégiai pozícióját egy olyan átjáró, és megverte az utasok minden korosztály, akkor kevésbé van kitéve a kutatást végzett tudósok a különböző területeken. Montenegró Golik, hidak Dragoti és hollywoodi színész és rendező Sten Dragoti három szimbólumot, amely büszkélkedhet a falu. A második világháború alatt, ez lett igénybe Dragoti olasz hadsereg a harcok invázió Görögországban."

De igazából a Vjose folyó medre az, ami lenyűgöző, ezt már utazási irodák is felfedezték, például ők is árulnak egy csomagot, amiben két nap Vlose völgyi túra van. Érdemes a képeket megnézni. Valószínűleg nem vállalkozunk erre , több okból, de jó nézegetni, és felismerni az ismerős helyeket.

A másik vágyunk: visszamenni Korcába. Kár, hogy ennek a videónak a szövegét nem értem, de azért azt hiszem, érdemes dolgoznom rajta.

Innen eljutottam egy angol nyelvűhöz, ez elég izgalmasnak látszik, meghozta a kedvemet, hogy egy kicsit erőteljesebben gondolkozzak azon, hogy jutunk Korcába.

2016. május 12., csütörtök

Újra készülünk a Balkánra

Most abban vagyunk, hogy jó lenne emberekkel is találkozni, azaz nemcsak turistáskodni, hanem egy kicsit többet megtudni az országokról, ahova megyünk,beszélgetni emberekkel arról, hogy mi van ott. Persze nyilván csak az tud jó válaszokat kapni, aki már tudja, mit kérdezzen. Úgyhogy olvasunk.

Például itt van ez - a macedón helyzetről.

És közben olvasom, lassan és nehezen emésztve Albániáról a Cursed Mountains-t. Erre a kifejezésre egyébként nagyon szép képek jönnek elő, érdemes rájuk nézni, szinte kedvem van újra megpróbálkozni a Thethivel.

Újabb érdekes fotók itt .