2016. május 30., hétfő

Most már tényleg mindjárt indulunk - 2016

Tavaly kb annyiban maradtunk, hogy most ne oda. Aztán valahogy most mégis ott tartunk, hogy július 12-re lefoglalva a nápolyi repülőjegy, utána a Brindisi, majd onnan a Vlorába menő kompot néztük ki.



Onnan mindenféle lehet még: például Mesopotam  ,


ez ugyan egy kicsit messze van, és maga a látnivaló elég kicsi, de az vonzó, hogy átmegy Tepelenén. Egy google fordítás szerint ez a következők miatt érdekes:

"5. Dragoti / Tepelene Dragoti egy falu a kerület Tepelena. Ez is része az önkormányzat a kerület központjában. Található, a déli oldalán a Mount Shëndëlli, korlátozza Beçisht falu (a szülőhelye Ali pasa) és Mezhgoran falu. Vjosa folyó nedves láb és völgyek szélén védi őt a hideg északi szél. A falu jellemzi speciális mikroklímával és a környező terület is növekszik citrus. A stratégiai pozícióját egy olyan átjáró, és megverte az utasok minden korosztály, akkor kevésbé van kitéve a kutatást végzett tudósok a különböző területeken. Montenegró Golik, hidak Dragoti és hollywoodi színész és rendező Sten Dragoti három szimbólumot, amely büszkélkedhet a falu. A második világháború alatt, ez lett igénybe Dragoti olasz hadsereg a harcok invázió Görögországban."

De igazából a Vjose folyó medre az, ami lenyűgöző, ezt már utazási irodák is felfedezték, például ők is árulnak egy csomagot, amiben két nap Vlose völgyi túra van. Érdemes a képeket megnézni. Valószínűleg nem vállalkozunk erre , több okból, de jó nézegetni, és felismerni az ismerős helyeket.

A másik vágyunk: visszamenni Korcába. Kár, hogy ennek a videónak a szövegét nem értem, de azért azt hiszem, érdemes dolgoznom rajta.

Innen eljutottam egy angol nyelvűhöz, ez elég izgalmasnak látszik, meghozta a kedvemet, hogy egy kicsit erőteljesebben gondolkozzak azon, hogy jutunk Korcába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése