2016. június 2., csütörtök

Szarajevo

Most valahogy az jött szóba, hogy Szarajevó felé kellene hazajönni, Ez jól is hangzik, ezer éve voltunk ott, megérne egy új látogatást.

2008-ban voltunk ott, Nóra bérelt lakásában. Jó volt átnézni a képeket, ideteszek egy párat, csak hogy emlékezzünk.






A bornyák burek.




Például kíváncsi vagyok, hogy ez felépült-e.


Elképesztő volt a temető.



Nóra lakásában.






Ez finom volt.


A lakásunk alatt.


Ezt Éva sütötte.





És elmentünk a Bosna forrásához, nagyon szép volt.



Aztán ettünk ilyet is.


Ezt is Éva főzte.




Akkor volt egy vonat, ami Pécsen keresztül ment egyenesen Szarajevóba. Most hiába kerestem, ez a vonat megszűnt, a nyugatiban a nemzetközi jegypénztárban az információs hölgy sem tudott róla. azt javasolta, hogy nézzem meg az interneten, Belgrádból  biztos van.  :)

Az ez utáni keresés csupa frusztráció, sehol semmi, illetve mindenféle régi beírások, majd panaszok, hogy mégsem indult a vonat (fura, hogy valaki képes úgy kimenni az állomásra egy idegen országban, hogy a pár évvel azelőtti netes bejegyzést veszi alapul, hogy mondjuk a 9.35-ös vonatot elérje, és aztán mérges, hogy akkor  most még egy napot kellett töltenie az országban,mert a busz addigra már elment).

Na mindegy, mi nem vagyunk annyira lazák,meg hazafelé pláne nem, és kezdem azt gondolni,hogy csak van valami oka annak,hogy ez megszűnt, ez a lehetőség.

Viktor hazahozta a Zágráb-Belgrád-Szarajevó vagy Belgrád-Zágráb-Szarajevó ötletet, hát ez is érdekes, Zágrábból kilenc és fél óra a vonatút, egy Zágráb Speziál vonatjegy 29 euró és hat óra  Budapestre - hát nem tudom. Illetve kérdés, hogy Zágráb is akkor most része a nyugat-balkáni túrának, vagy az már sok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése